Kirjani (Johdetaan yhdessä) arvio fakta-lehdessä (2/2019)

Helmikuun fakta-lehdessä Nordean asiakaspalvelujohtaja  Ahti Kilpeläinen nosti kirja-arvioinnissaan  esiin mm.  seuraavaa:

  • Kirja on tuhti ja käytännönläheinen kokonaisuus

  • Esimies ja henkilöstö saavat lukuisan määrän  eväitä ja muistutuksia

  • Sopii erityisen hyvin esimiehille, jotka kaipaavat kättäpidempää johtamistyöhönsä sekä tiimin yhteiseksi työkaluksi

  • Selkeä struktuuri

  •   Erinomainen jakso muutostilanteiden käsittelystä”

  •   Vuorovaikutusta  ja viestintää käsitellään laajasti

JOHDETAAN YHDESSÄ – Hypeä vai työpaikan todellisuutta
(Kauppakamari, marraskuu 2018). Saatavilla kaikista   nettikirjakupoista.

HR-ihmisiä sparraamassa itseohjautuvuudesta (helmikuu 2019)

Olin luennoimassa HENRYn  järjestämässä tilaisuudessa noin sadalle HR-ihmiselle itseohjautuvuudesta: Miksi itseohjautuvuudesta   puhutaan nyt niin paljon, mitä sillä tavoitellaan?  Mihin  kaikkeen itseohjautuvuus liittyy, mitä kaikkea sillä tarkoitetaan? Miten jokainen voi omassa roolissaan itseohjautuvuutta edistää ja todentaa arjessa? Jos haluat luentomateriaalin, niin laitathan sähköpostia;   timo.huttunen [ ät ] muuvon.fi.

Lue myös vierasblogini: https://www.henry.fi/ajankohtaista/blogit/2019/02/miksi-tyoelamassakin-haetaan-tykkayksia-kun-perusasiat-on-rapakunnossa.html

Valtionhallinnon esimiehiä sparraamassa uudenlaisesta johtajuuskulttuurista

Olin luennoimassa ja sparraamassa valtionhallinnon esimiehiä uudenlaisesta esimiesotteesta.  Tilaisuus (tammikuu 2019) liittyi työ 2.0-  hankkeeseen.  Keskustelimme mm. siitä millaisten asioiden äärellä ja millaisissa tilanteissa uudenlaista esimiestyötä etenkin tarvitaan.  Haimme vastauksia myös siihen Miten jokainen esimies voi vastuualueellaan ja yhdessä oman porukkansa kanssa edistää    konkreettisesti uudenlaista esimiesotetta.