Robotti olisi taatusti hyvä esimies! Bottipomo kysyy, kuuntelee ja on luotettava.

Tämän päivän ja tulevaisuuden ihanne-esimies osaa kertoa mihin suuntaan mennään.  Hän on kykenevä viestimään visiot kirkkaasti ja reunaehdot ymmärrettävästi. Super-pomo on ennustettava ja johdonmukainen. Super-pomo osaa kysyä ne merkittävimmät kysymykset, joiden avulla porukat ja alaiset alkavat itsenäisesti pohtia omia tekemisiään ja ohjautuvat sen jälkeen uudistamaan ja tuunaamaan omaa toimintaansa. Hyvä esimies on tunnetusti myös erinomainen kuuntelija; se osaa rauhallisesti ja tyynesti ottaa vastaan murheet ja moitteet, ilolla ja innostuen se kuuntelee uudet avaukset, ideat ja ehdotukset.

 

Ihanneominaisuudet on helposti ohjelmoitavissa  robottipomolle?!

Tavallinen ihmisesimies pääasiassa kyllä tietää nuo superpomon odotukset. Normiesimies ei näitä ihannepiirteitä juurikaan kavahda tai vierasta. Arki kuitenkin vie ja esimies vikisee; aina ei ehdi, muista eikä jaksa, ei ole osaamista kuunnella, ei taitoa valmentaa, ei rutiineja eikä prosesseja tiedottaa ja viestiä.

 

Tästä syystä apuun tulee robottiesimies, jolla on taatusti aikaa. Bottipomo löytää juuri ne oikeat sanat, termit ja menetelmät, joilla kysyä kuulumiset ja huomioida erilaiset ihmiset.  Se osaa antaa sopivan kannustavaa palautetta eikä kaihda korjaavan palautteen antamista silloin kun tarvis. Hän / se  on se palveleva esimies, joka juuri oikeaan tarpeeseen ja hetkeen kykenee antamaan oikeanlaisia ja oikein mitoitettuja pomo-palveluja alaisilleen ( sorry tää termi!). Bottipomo muistaa ja tekee mitä lupaa – siihen voi luottaa.

 

Koska se syntyy?

Kun me ihmiset ollaan melkoisen samaa mieltä tavoiteltavista super-esimiesten ominaisuuksista, niin onko tämä vain tekemistä vaille?  Värkit, tekniikat ja algoritmit meillä kaiketi jo on. Kuka paketoisi ja ohjelmoisi Ihmepomon taidot koneeseen?   Samalla päästäisiin pois tästä ikuisesta esiMIES-väännöstä; värkätään se neutraaliksi ja kutsutaan sitä sopivaksi katsomallamme termillä.

Tiedä vaikka se tavattaisiin ensi vuoden Nordic Business Foorumissa?

 

 

Kirjoittaja on pitkän linjan työelämän valmentaja.

timo.huttunen@muuvon.fi      www.muuvon.fi/ajankohtaista

 

Minulta on ilmestynyt kirja (marraskuussa 2018) johtajien ja henkilöstön välisestä yhteiselosta työpaikoilla.  JOHDETAAN YHDESSÄ – Hypeä vai työpaikan todellisuutta?

https://www.kauppakamarikauppa.fi/johdetaan-yhdessa.html